:

среда, 19 февраля 2014 г.

Світ переходить на дешеві смартфони, - Bloomberg

Останнім часом покупці в багатьох країнах, у Китаї та Індії зокрема, роблять великий вибір на користь економічних моделей, внаслідок цього попит на апарати з верхнього цінового сегмента знижуєтьс
Така тенденція позначається на результатах найбільших виробників смартфонів - Samsung Electronics і корпорація Apple, а також знижує шанси на повернення на колишні позиції колишніх лідерів цього сектора Nokia Oyj і BlackBerry, - повідомляє з посиланням на Bloomberg "Інтерфакс-Україна". 

У виграші опиняються компанії, що спеціалізуються на дешевих пристроях, - такі як Компанія Huawei Technologies Co і Lenovo Group ТОВ.
Середня ціна смартфона впала в цьому році до $370 з $450 на початку 2012 року.
Капіталізація Samsung знизилася в червні на $25 млрд (це більше, ніж ринкова вартість корпорації Sony), так як аналітики знизили прогноз продажі нової моделі Galaxy S4, що коштує близько $630.
Як очікують експерти, виручка Apple, за підсумками третього фінквартала, мало зміниться, що стане найгіршим показником компанії з другого кварталу 2003 року. Рентабельність компанії впала в січні-березні до 37,5% з 47,4% роком раніше.
Тим часом Lenovo використовує стратегію низьких цін, яка зробила її лідером серед виробників персональних комп'ютерів на ринку смартфонів - і тепер є найбільш швидкозростаючим виробником смартфонів у Китаї, - зазначає заступник голови відділу розвитку бізнесу в підрозділі смартфонів,планшетів і телевізорів компанії Джей Ді Ховард.
"Ця стратегія дійсно працює, оскільки деякі наші конкуренти встановлюють обурливо високу націнку на свою продукцію", - зазначив Дж.Ховард.
Додамо, що сьогодні у світі більше 1 млрд володарів смартфонів, при цьому в США і розвинених країнах їх частка серед користувачів стільникового зв'язку перевищує 50%.
я.

Комментариев нет:

Отправить комментарий