:

вторник, 18 февраля 2014 г.

У США представили 3D-телевізор, який можна дивитися без окулярів

Наприкінці минулого року у США розробники представили унікальний 3D-телевізор, технологія якого дозволяє побачити об’ємне зображення без використання спеціальних окулярів.
На початку грудня 2013 компанія Dolby Laboratories, що займалася розробкою технології, представила своє дітище у Лос-Анджелесі.
Технологія видається насправді дивовижною, адже до цього часу переглядати відео в режимі 3D можна було лише з використанням спеціальних окулярів. Але й тут була ціла низка проблем: телевізори, здатні транслювати 3D-відео, коштують набагато дорожче, ніж звичайні телевізори, а ще якщо врахувати вартість окулярів, ціна взагалі стає захмарною. Та й далеко не завжди використання цих самих окулярів зручне: припустимо, до вас прийшли гості, і ви хотіли разом переглянути фільм - не дивитися ж по черзі…
Замість купівлі 3D-телевізора, звісно ж, можна скачати 3d плеер на комп’ютер, і насолоджуватися можливостями об’ємного зображення, що транслюється прямо з монітора комп’ютера. Але й тут є низка недоліків, яких ми не знайдемо в нових американських телевізорах, переконує представник и компанії Бретт Крокетт.
Розробник пояснив, за яким принципом працюватимуть «безокулярні» телевізори.
Екран представленого 3d телевізора був розроблений компанією Phillips. У нього вбудовано спеціальні лінзи, а сам агрегат оснащений досить складним електронним механізмом, основна функція якого полягає у створенні особливого відеосигналу і передачі його на екран телевізора.
Бретт підкреслив: попри те, що їхня розробка потребує удосконалення, у неї велике майбутнє і зовсім скоро вона стане революційною.
За його словами, 3D-телевізори, які дозволять переглядати об’ємні відео та зображення без використання додаткового обладнання у вигляді окулярів обов’язково здобудуть популярність, адже мало кому подобається переглядати телевізор в окулярах – це не дуже зручно.
Та якщо ви зможете дивитися телевізор 3D так, як ви сьогодні дивитеся звичайний телевізор, то в таких пристроїв велике майбутнє, говорить він.
Продемонструвати можливості нового 3D-телевізора масовій публіці компанія-розробник мала намір у січні цього року в рамках виставки, що відбулася Лас-Вегасі. Виставка присвячувалася головним досягненням сучасної електроніки. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий